Και που δεν μπαίνει;και πως δεν σερβίρεται από σκέτο μέχρι,όπου φτάνει η φαντασία σας…
Το θεωρώ τον βασιλιά των γλυκών του κουταλιού!
 
1 κιλό βύσσινα
1 κιλό ζάχαρη
200 γρ νερό 
χυμό από ένα μικρό λεμόνι
 
Πλένουμε τα βύσσινα και αφαιρούμε τα κοτσάνια.Τα βάζουμε στην κατάψυξη μία ώρα(μυστικό που μου έμαθε η φίλη μου Γιάννα Μπαλαφούτη επαγγελματίας γλυκατζού) και έπειτα µε το ειδικό εργαλείο αφαιρούμε τα κουκούτσια.Με αυτόν τον τρόπο δεν πιτσιλάμε παντού και κατά συνέπεια δεν χάνουμε και τα ζουμιά απο τα βυσσινά μας. Βάζουμε σε μπολ στρώσεις, εναλλάξ, βύσσινα και ζάχαρη. Καλύπτουμε µε μεμβράνη. Αφήνουμε µία νύχτα στο ψυγείο τους δίνουμε 2-3 ανακατέματα.
τα αφήνουμε τουλάχιστον 12 ώρες.Βάζουμε τα βύσσινα και τη ζάχαρη σε µία κατσαρόλα µε χοντρή βάση. Προσθέτουμε το νερό και ανακατεύουμε. Τα αφήνουμε να πάρουν βράση και τότε χαμηλώνουμε τη φωτιά. Ξαφρίζουμε,Ξαφρίζουμε.Το μυστικό για να είναι γυαλιστερά τα γλυκά μας και το σιρόπι τους είναι το καλό ξάφρισμα. Βράζουμε για 20΄ και αφήνουμε το γλυκό να κρυώσει πολύ πολύ καλά στην κατσαρόλα.
Τότε το ξαναβράζουμε σε μέτρια φωτιά μέχρι να δέσει το σιρόπι. Το σιρόπι έχει δέσει όταν στάζουμε µία σταγόνα πάνω σε ένα πιατάκι όταν αυτή στέκεται και δεν χύνεται, το γλυκό είναι σωστά δεμένο. Προσθέτουμε το χυμό λεμονιού και βράζουμε για 1΄-2΄.
 
Καλή επιτυχία!!!
Σε ένα ποτήρι βάζουμε 2 κουταλιές μαζί με το σιρόπι από το γλυκό μας,μπόλικα παγάκια και πολύυυυ παγωμένο νερό! Και έτοιμη η βυσσινάδα!