Δεν ξέρω αν τυχαίνει και σε εσάς να θέλετε να δημιουργήσετε ..ένα γλυκό που φαντάζεστε…Εμένα πάντως μου συμβαίνει συχνά.Αυτή την φορά ήθελα ένα σπογγώδες κέικ με την αγαπημένη μου μυρωδιά του πικραμύγδαλου..αλλά με μία κρέμα που αγαπώ ιδιαίτερα…την Σεράνο…Ε μία που το σκέφτηκα και μία που το έκανα!! 
Φανταστικό ..δοκιμάστε το !!
 
 
Για το κέικ
 
500 γρ Φαρίνα απ
200 γρ ζάχαρη 
200 γρ ζαχαρούχο
5 αυγά
250 φρέσκο γάλα
250 γρ βούτυρο αγελάδος
5 κ.σ κακάο
40 ml Amaretto 
Εγώ χρησιμοποίησα λικέρ μούσμουλο που έχω φτιάξει μόνη μου..το οποίο είναι ακριβώς το ίδιο με το Amaretto, έχει γεύση πικραμύγδαλο. Κρατήστε την συνταγή και θα με θυμηθείτε.
 
 
Εκτέλεση για το κέικ
 
Χτυπάμε το βούτυρο με τη ζάχαρη, προσθέτουμε ένα ένα τα αυγά, το ζαχαρούχο, το φρέσκο γάλα, το Amaretto,το κακάο και τέλος το αλεύρι. Βάζουμε σε δύο ταψάκια ίδιας διαμέτρου το μείγμα χωρισμένο στα δύο και ψήνουμε στους 180. Είναι έτοιμο όταν βουτήξουμε στο κέντρο το μαχαίρι και βγει καθαρό.Θέλει περίπου 30-40 λεπτά ανάλογα τον φούρνο
 
Για την Ιταλική μαρέγκα 
 
350 γρ ζάχαρη 
100 γρ νερό  
8 ασπράδια αυγού  
 cake-serano-amareto-1
Εκτέλεση  για την μαρέγκα  
 
Βάζουμε τη ζάχαρη με το νερό σε μία κατσαρόλα. Αφήνουμε να βράσει στους 125 βαθμούς. Χτυπάμε στο μίξερ τα ασπράδια και όταν είναι έτοιμο το σιρόπι και τα ασπράδια μας έχουν γίνει μαρέγκα, αδειάζουμε το σιρόπι κορδόνι μέσα στη μαρέγκα συνεχίζοντας το χτύπημα σε μέτρια ταχύτητα μέχρι να αφρατέψει το μείγμα μας και να σταθεροποιηθεί.
 
Για την  κρέμα 
100 γρ κρέμα γάλακτος 
800 γρ κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά χτυπημένη σε απαλή σαντιγί 
350 γρ κουβερτούρα 55% κακάο 
 
 
 
Εκτέλεση για την κρέμα 
 
Λιώνουμε την κουβερτούρα σε μπεν μαρί  και ανακατεύουμε με την ιταλική μαρέγκα (να είναι χλιαρή) προσθέτοντας τα 100 γραμμάρια κρέμα γάλακτος
Προσθέτουμε σαντιγί  και ανακατεύουμε απαλά με μια σπάτουλα, ΟΧΙ στο μίξερ.
 
Συναρμολόγηση
 
Αφήνουμε το κέικ να κρυώσει εντελώς.Βάζουμε το ένα κομμάτι σαν βάση ρίχνουμε το 1/4 του μείγματος της κρέμας ενδιάμεσα, βάζουμε το δεύτερο κομμάτι κέικ και ρίχνουμε την υπόλοιπη κρέμα σιγά σιγά έτσι ώστε να καλύψει όλο το κέικ και τα πλάγια.Στρώνουμε την κρέμα μας και με ένα πιρούνι κάνουμε τα σχήματα μας.Ρίχνουμε λίγο κακάο από πάνω και σπάμε και λίγα πουράκια για ντεκόρ! 
 
Καλή απόλαυση!