2 κιλά κατσικίσιο μπούτι σε μερίδες ξεκοκαλισμένο

1 κιλό φρέσκες ντομάτες

1/2  φλιτζάνι ελαιόλαδο

1/2 φλιτζάνι κρασί

2 κρεμμύδια

αλάτι-πιπέρι

μία πρέζα ζάχαρη

1 πακέτο μακαρόνια Νο 6

1 κ.σ στακοβούτυρο

Ανθότυρο ξερό

Βάζουμε το λάδι στην κατσαρόλα μας και ρίχνουμε το κρέας,αφού το σοτάρουμε καλά ρίχνουμε τα κρεμμύδια ψιλοκομμένα,στη συνέχεια και αφού έχουν τσιγαριστεί και τα κρεμμύδια σβήνουμε με το κρασί.Περιμένουμε 4-5 λεπτά να εξατμιστεί το αλκοόλ και σκεπάζουμε,χαμηλώνουμε πολύ την φωτιά και αφήνουμε το κρέας να βγάλει τα υγρά του. Παράλληλα περνάμε τις ντομάτες τις από τον χοντρό τρίφτη. Αφού το κρέας μας έχει πιει τα υγρά του ρίχνουμε την ντομάτα,το αλάτι και το πιπέρι.Όταν πάρει βράση προσθέτουμε 1/2 λίτρο νερό και σκεπάζουμε.Ψήνουμε για μία ώρα περίπου. Αφού είναι έτοιμο το κρέας και δεμένη η σάλτσα μας,αφαιρούμε το κρέας με λίγο σάλτσα και κρατάμε στην κατσαρόλα την υπόλοιπη σάλτσα.Προσθέτουμε 1 λίτρο περίπου νερό και αφού πάρει βράση ρίχνουμε τα μακαρόνια μας.Ανακατεύουμε να μη μας κολλήσουν και έχουμε έτοιμο βραστό νερό δίπλα μας σε περίπτωση που χρειαστούν λίγο ακόμη για να γίνουν.

Καίμε το στακοβούτυρο σε ένα τηγανάκι,προσθέτουμε το κρέας στο ζωμό τα τελευταία 3-4 λεπτά βρασμού και ρίχνουμε από επάνω το στακοβούτυρο. Ανακατεύουμε καλά να πάει παντού το κρέας και το στακοβούτυρο. Σερβίρουμε και τρίβουμε ξερό ανθότυρο.

Καλή σας όρεξη

Αυτό που πρέπει να γνωρίζεται για τα σύζουμα (έτσι τα λέμε στην Κρήτη) είναι ότι η αναλογία είναι 3-1, δηλαδή 500 γρ μακαρόνια 1500 γρ νερό.