Μία Κρητική παραδοσιακή συνταγή,που λατρεύω να προσφέρω στους καλεσμένους μου,ειδικά σε αυτούς που δεν είναι από την Κρήτη!
Δοκιμάστε τις και θα με θυμηθείτε!
2 κιλά Λαυράκι
1 κιλό μπάμιες
2 κρεμμύδια ξερά, ψιλοκομμένα
1 φλ. τσαγιού ελαιόλαδο
500 γραμμ .φρέσκες ντομάτες ψιλοκομμένες
1 ματσάκι μαϊντανός ψιλοκομμένος 
αλάτι χοντρό
φρεσκοτριμμένο πιπέρι
 
 Καθαρίζουμε το ψάρι μας, το πλένουμε καλά και το βάζουμε σε ένα σουρωτήρι. Το επιθυμητό θα είναι να έχουμε φρέσκες μπάμιες.
 
 labraki-mpamies-1_640x479
Η διαδικασία της φρέσκιας μπάμιας :
 Διαλέγουμε μπάμιες μικρές, αφαιρούμε το καπελάκι τους . Τις βάζουμε σε ταψάκι, τις πλένουμε και τις στραγγίζουμε.Τους βάζουμε χοντρό αλάτι και 1 ποτήρι ξίδι. Τις αφήνουμε στον ήλιο για μία ώρα. Όταν βγάλουν τα σάλια τους, τις πλένουμε καλά και τις αφήνουμε στο σουρωτήρι να στραγγίσουν. 
 
Σε μία κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και τσιγαρίζουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι. Προσθέτουμε  τις μπάμιες και τα τσιγαρίζουμε όλα μαζί για 5΄.Βάζουμε τις ντομάτες, τα αφήνουμε να βράσουν για άλλα 20′-30΄ όλα μαζί και τέλος προσθέτουμε το αλατοπίπερο και το μαϊντανό. Σε ένα ταψί τοποθετούμε τις μπάμιες και το ψάρι ολόκληρο . Σκεπάζουμε το ταψί με λαδόκολλα και από πάνω αλουμινόχαρτο και ψήνουμε για 45΄ στους 200 C στις αντιστάσεις. Αφαιρούμε το αλουμινόχαρτο και την λαδόκολλα και συνεχίζουμε το ψήσιμο για 15 στους 180 C. Τα τελευταία 10 λεπτά προσθέτουμε ντοματίνια, μαϊντανό και στο σερβίρισμα ελαιόλαδο! Ένα καλό κρίθινο παξιμάδι είναι ο απόλυτος φίλος αυτού του πιάτου!
Tο Λαβράκι το προμηθεύτηκα απο την http://bioslagoon.com
Καλή Επιτυχία!!!