Τρελαινόμαστε για τις φράουλες και τα φραουλογλυκά και τα φραουλοπραγματάκια σε όλες τις πιθανές μορφές τους και σε όλες τις πιθανές γεύσεις ….Έτσι όταν είδα αυτή την συνταγή…..!!!!!Το μόνο που έκανα ήταν να την φτιάξω να την δοκιμάσω και να αναφωνήσω…. Αλληλούια!!!! 

Υλικά για 2 βάζα μέτρια

1 κιλό φράουλες
600γρ. ζάχαρη
1/2 φλιτζάνι Αγιωργίτικο ή άλλο κόκκινο κρασί της επιλογής σας
1/2 ξύλο κανέλας
1 κομμάτι τζίντζερ (όσο ένα καρύδι) ξυσμένο στον τρίφτη
Χυμός από ½ λεμόνι

Εκτέλεση

1. Πλένετε 1-2 χέρια τις φράουλες με άφθονο νερό, τις στραγγίζετε και τις καθαρίζετε από τα κοτσανάκια τους. Όσες είναι μικρές τις αφήνετε ολόκληρες. Τις μεγαλύτερες τις κόβετε στη μέση ή στα 4 αν προτιμάτε. Τις ρίχνετε σε κατσαρόλα και τις πασπαλίζετε με τη ζάχαρη από πάνω.
2. Τις αφήνετε έτσι για 1 ωρίτσα να βγάλουν τα ζουμιά τους να βρέξουν τη ζάχαρη και ύστερα βάζετε την κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά, προσθέτοντας και το κρασί. Μόλις πάρουν βράση οι φράουλες, ανακατεύετε καλά και χαμηλώνετε τη φωτιά. Σιγοβράζετε τη μαρμελάδα, αφαιρώντας με τρυπητή κουτάλα τους αφρούς από την επιφάνεια της και μετά ρίχνετε το τζίντζερ και το ξυλάκι της κανέλας.
3. Αφήνετε τη μαρμελάδα να σιγοβράσει μέχρι να δέσει, προσέχοντας μην παραβράσει και χάσει το ζωηρό κόκκινο χρώμα της και μαυρίσει. Στο τέλος της ρίχνετε το χυμό λεμονιού, ανακατεύετε κι αφήνετε να πάρει μια τελευταία βράση πριν τραβήξετε την κατσαρόλα από τη φωτιά.
4. Έχετε 2-3 γυάλινα βαζάκια καλά πλυμένα με ζεστό νερό που έχετε βάλει (χωρίς καπάκι) και στο φούρνο μικροκυμάτων να ζεσταθούν για 2 λεπτά. Μοιράζετε καυτή τη μαρμελάδα στα βάζα σκεπάζετε με καπάκια και τα αναποδογυρίζετε να κρυώσουν εντελώς οι μαρμελάδες.
Σημείωση: Αν θέλετε να χρησιμοποιήσετε τη μαρμελάδα σαν σάλτσα, μπορείτε να την πολτοποιήσετε με ραβδομπλέντερ πριν τη βάλετε στα βάζα.


Την συνταγή την πήρα από το site Sweetly τις αγαπημένης μου γλυκατζούς Ιωάννας Σταμούλου.