Ήρθε η ώρα να σας συστήσω την Μίνα..η δεύτερη μου μαμά ..η μαμά ψυχής..η αδελφή της μαμάς μου..και  μία από της καλύτερες μαγείρισσες και νοικοκυρές που έχω συναντήσει. 

Εκεί ανάμεσα στα κατσαρόλια και την αγάπη της για μένα και για την μαγειρική μεγάλωσα..και έκλεψα όσες περισσότερες εικόνες αγάπης μπορούσα..που στην συνέχεια της ζωής μου τις ανέσυρα για να τις δώσω και εγώ με την σειρά μου στην δική μου οικογένεια..
..Σπάνιος άνθρωπος…Για την Μίνα μου θα μπορούσα να γράφω πολλές ώρες…σας την συστήνω γιατί πολλές συνταγές από αυτές που έχω χαρά να μοιράζομαι μαζί σας είναι δικές της.
Μία είναι η συμβουλή της και εκεί πιστεύει πως αρχίζουν και τελειώνουν όλα…στην Άριστη πρώτη ύλη..Πρέπει να την δείτε να διαλέγει τα υλικά της…ιεροτελεστία!
Και μην νομίζετε πως πρόκειται για καμία θεία με μαντήλι!!! Η θεία Μίνα ντύνεται από τους καλύτερους οίκους μόδας..και φτιάχνει μαλλί στα καλύτερα κομμωτήρια…!!!
 
Ας περάσουμε στην πρώτη συνταγή της Μίνας!!
 
Μαρμελάδα Φράουλα

 

 

Υλικά
 
1 κιλό φράουλες
1 κιλό ζάχαρη
1/2 κλωναράκι φρέσκια βανίλια
1/2 λεμόνι το χυμό του
 
Εκτέλεση
 
 
Πλένουμε πολύ καλά τις φράουλες..και τις βάζουμε στην κατσαρόλα με την ζάχαρη την βανίλια και το λεμόνι.
Όταν αρχίζει να αφρίζει με ένα κουτάλι αφαιρούμε τον αφρό..με αυτόν τον τρόπο η μαρμελάδα γίνεται πιο γυαλιστερή.

Βράζουμε και δοκιμάζουμε το σιροπάκι στο πιατάκι ..όταν κάνουμε μία γραμμή με το δάχτυλό μας και δεν ενωθεί είναι έτοιμη.Μπορεί να σας φανεί αραιή αλλά μην ξεχνάτε ότι παγώνοντας θα σφίξει και άλλο.Την βάζουμε σε αποστειρωμένα βαζάκια. Η χρήση της είναι ιδανική και σαν σάλτσα σε γλυκά.

Καλή επιτυχία!!!