5Η ΕΞΠΟΤΡΟΦ: Ανακαλύψτε τη γεύση της Ελλάδας

Πλήρως ανανεωμένη, με νέες παράλληλες εκδηλώσεις και καινοτόμες προτάσεις, η ΕΞΠΟΤΡΟΦ, δίνει ραντεβού για πέμπτη συνεχόμενη χρονιά τόσο με τους επαγγελματίες του κλάδου Τροφίμων και Ποτών όσο και με τους λάτρεις των ελληνικών γεύσεων. Η 5η ΕΞΠΟΤΡΟΦ με Χρυσό Χορηγό την διεθνώς πολυβραβευμένη, ανεξάρτητη εταιρεία διαχείρισης ξενοδοχείων HotelBrain, ανοίγει τις πόρτες της από τις 26 έως τις 29 Ιανουαρίου, στο Ολυμπιακό Κέντρο Ξιφασκίας στο Ελληνικό, προσφέροντας μια μοναδική γαστρονομική εμπειρία στους επισκέπτες της.  Η πανελλήνια απήχηση που καταγράφει εδώ και τέσσερα χρόνια η διοργάνωση της ΕΞΠΟΤΡΟΦ εδραιώνει τη θέση της μεταξύ των κορυφαίων εκθέσεων Τροφίμων & Ποτών.

Μικροί παραγωγοί με τεχνογνωσία, μεράκι και όραμα και ελληνικές αναγνωρισμένες εταιρείες με ισχυρή θέση τόσο στην εγχώρια όσο και στην διεθνή αγορά δίνουν δυναμικό «παρών», αναγνωρίζοντας τη δυναμική της ΕΞΠΟΤΡΟΦ, η οποία αποτελεί πόλο έλξης για όλους τους επαγγελματίες του κλάδου Τροφίμων και Ποτών που επιμένουν… ελληνικά. Ειδικά φέτος τα μοναστηριακά προϊόντα έχουν την τιμητική τους, καθώς αγνά προϊόντα από κάθε γωνιά της Ελλάδας, θα πλημμυρίσουν με τα αρώματα  και τις εκλεκτές τους γεύσεις την 5η ΕΞΠΟΤΡΟΦ.

Η 5η ΕΞΠΟΤΡΟΦ με τιμώμενη περιοχή την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, ανεβάζει ακόμη υψηλότερα τον πήχη, επενδύοντας στην εξωστρέφεια και τις γόνιμες επιχειρηματικές συναντήσεις. Στο πλαίσιο της 5ης Έκθεσης Τροφίμων & Ποτών εγκαινιάζεται το ΕΞΠΟΤΡΟΦ CONNECT, όπου θα πραγματοποιηθούν εξατομικευμένες επιχειρηματικές συναντήσεις, δίνοντάς τη δυνατότητα στους Έλληνες παραγωγούς να έρθουν σε απευθείας επαφή με εκπροσώπους σημαντικών επιχειρήσεων της χώρας, καθώς και των διεθνών αγορών. Επιπλέον, στον ίδιο χώρο θα διεξαχθούν οι Ημέρες Καριέρας της ΕΞΠΟΤΡΟΦ, όπου εκπρόσωποι μεγάλων επιχειρήσεων του τουρισμού και επισιτισμού προσφέρουν ευκαιρίες επαγγελματικής δραστηριοποίησης σε επαγγελματίες και άρτια εκπαιδευμένους σπουδαστές.

Επιπλέον, η ΕΞΠΟΤΡΟΦ έχει κερδίσει επάξια τον τίτλο της γαστρονομικής γιορτής, καθώς το καταναλωτικό κοινό απολαμβάνει τέσσερις ημέρες «πλημμυρισμένες» με ασυναγώνιστες γευστικές εκπλήξεις: σπάνια προϊόντα, παράλληλες εκδηλώσεις με καταξιωμένους σεφ και bartenders, σεμινάρια με κορυφαίους sommelier και διατροφολόγους, καθώς και τον Πανελλήνιο Διαγωνισμό Μαγειρικής «GREEK CHEF 2018» σε συνεργασία με αναγνωρισμένες Λέσχες Αρχιμαγείρων. Τέλος, οινοποιοί από κάθε γωνιά της Ελλάδος θα δώσουν το «παρών» στην 5η ΕΞΠΟΤΡΟΦ, καθώς εγκαινιάζεται η νέα της εξειδικευμένη ενότητα «Τα κρασιά της Ελλάδας». Πρόκειται για μια μοναδική οινική συνάντηση, η οποία θα αναδείξει τόσο τα ελληνικά κρασιά όσο και το σημαντικό έργο των τοπικών οινοποιών.
Με τη σφραγίδα της RM International

Τη διοργάνωση της ΕΞΠΟΤΡΟΦ 2018 αναλαμβάνει και φέτος η RM International.  Στα  26 χρόνια παρουσίας της στην Ελλάδα, η RM International έχει διοργανώσει πάνω από 50 κορυφαίες εκθέσεις που έχουν κερδίσει την προτίμηση περισσότερων από 1.000.000 επισκεπτών.

5η ΕΞΠΟΤΡΟΦ 2018: 26 – 29 Ιανουαρίου

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΞΙΦΑΣΚΙΑΣ, ΕΛΛΗΝΙΚΟ

ΩΡΑΡΙΟ: 26/1: 12.00 – 21.30, 27-28/1: 10.00 – 21.30, 29/1: 10.00 – 17.00

Για προπώληση εισιτηρίων μέσω viva.gr  πατήστε εδώ

Δωρεάν είσοδος για επαγγελματίες τροφίμων (με πρόσκληση)

www.expotrof.gr #expotrof18

 

5Η ΕΞΠΟΤΡΟΦ: Ανακαλύψτε τη γεύση της Ελλάδας

Με το βλέμμα στραμμένο στην ενίσχυση της εξωστρέφειας και της επενδυτικής δραστηριότητας, η Έκθεση Τροφίμων & Ποτών ΕΞΠΟΤΡΟΦ δίνει ραντεβού για πέμπτη συνεχόμενη χρονιά τόσο με τους επαγγελματίες του κλάδου Τροφίμων και Ποτών όσο και με τους λάτρεις των ελληνικών γεύσεων.

Περισσότεροι από 300 μικροί παραγωγοί και 7 Ελληνικές περιφέρειες με παραγωγούς με τεχνογνωσία, μεράκι και όραμα και ελληνικές εταιρείες με ισχυρή θέση τόσο στην εγχώρια όσο και στην διεθνή αγορά δίνουν το δυναμικό τους «παρών» από τις 26 έως τις 29 Ιανουαρίου, στο Ολυμπιακό Κέντρο Ξιφασκίας στο Ελληνικό.

ΕΞΑΓΩΓΕΣ

Η ΕΞΠΟΤΡΟΦ, έχοντας πάντα ως βασική της προτεραιότητα την ανάδειξη της ποιότητας και της μοναδικότητας των τοπικών προϊόντων, την τόνωση της επιχειρηματικής δραστηριότητας, καθώς και την ενίσχυση της εξωστρέφειας, πέτυχε τη συνεργασία πολλών Διμερών Εμπορικών Επιμελητηρίων, ισχυροποιώντας τον εξαγωγικό χαρακτήρα της έκθεσης. Με την αρωγή των Επιμελητηρίων από την Γαλλία, Ιταλία, Τουρκία, Βουλγαρία, Κίνα, Αραβικές χώρες και άλλα, οι Έλληνες παραγωγοί διευρύνουν το πελατολόγιό τους με νέους πελάτες, έρχονται σε επαφή με στοχευμένους αγοραστές από το εξωτερικό, αναπτύσσουν το δίκτυο διανομής των προϊόντων τους, ενώ πετυχαίνουν σημαντικές εμπορικές συναλλαγές.

ΕΞΠΟΤΡΟΦ CONNECT – ΝΕΑ ΕΝΟΤΗΤΑ

Στο πλαίσιο της 5ης Έκθεσης Τροφίμων & Ποτών εγκαινιάζεται το ΕΞΠΟΤΡΟΦ CONNECT,  όπου θα διεξαχθούν οι Ημέρες Καριέρας της ΕΞΠΟΤΡΟΦ σε συνεργασία με την κορυφαία εταιρία ευρέσεως εργασίας στην Ελλάδα SKYWALKER, όπου εκπρόσωποι μεγάλων επιχειρήσεων του τουρισμού και επισιτισμού προσφέρουν ευκαιρίες επαγγελματικής δραστηριοποίησης τόσο σε επαγγελματίες όσο και σπουδαστές.

Εκπρόσωποι κορυφαίων ξενοδοχείων και εταιρειών επισιτισμού θα έχουν την ευκαιρία να κάνουν γόνιμες επαφές με επαγγελματίες αλλά και εκπαιδευόμενους Chef, Ξενοδοχειακούς και Τουριστικούς Υπάλληλους καθώς και με παραγωγούς της έκθεσης. Η ΕΞΠΟΤΡΟΦ αποτελεί το ιδανικό κέντρο συνάντησης, καθώς αποτελεί πόλο έλξης νέων ανθρώπων με γνώσεις, κατάρτιση και δημιουργικές τάσεις.

 

ΠΑΡΑΛΛΗΛΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑΣ

H ΕΞΠΟΤΡΟΦ «επενδύει» στη γενιά του αύριο μέσα από τις παράλληλες εκδηλώσεις της, τα εκπαιδευτικά σεμινάρια και τον Διαγωνισμό Μαγειρικής «Greek Chef 2018» που έχουν άρωμα φρεσκάδας, δημιουργίας και ελπίδας.

«Μαγειρεύουμε Ελλάδα»: Μία ξεχωριστή γαστρονομική εμπειρία διαδραματίζεται στην κουζίνα του «Μαγειρεύουμε Ελλάδα», όπου ο Λευτέρης Λαζάρου και καταξιωμένοι σεφ ετοιμάζουν εμπνευσμένες συνταγές, χρησιμοποιώντας ιδιαίτερα προϊόντα της χώρας μας.

«Πίνουμε Ελλάδα – DRINK MEZZE»: Όταν η ελληνική παραδοσιακή ποτοποιία συναντά τις τελευταίες τάσεις στον χώρο του mixology, το αποτέλεσμα είναι μεθυστικό. Ο ταλαντούχος bartender Κώστας Μπάσης και η έμπειρη ομάδα του δημιουργούν ανατρεπτικά cocktails με βάση τα εθνικά μας ποτά που «παντρεύονται» ιδιαίτερα αποστάγματα και ελληνικά βότανα.

«3ος Πανελλήνιος διαγωνισμός μαγειρικής GREEK CHEF»: Η «ΕΞΠΟΤΡΟΦ» και τα Chef Club απο όλη την Ελλάδα συνδιοργανώνουν τον 3ο Πανελλήνιο Διαγωνισμό Μαγειρικής GREEK CHEF 2018 με το βλέμμα στραμμένο τόσο στην προβολή των τοπικών προϊόντων και της πλούσιας γαστρονομικής κληρονομιάς μας, όσο και στις ευεργετικές ιδιότητες της μεσογειακής διατροφής.

Σεμινάρια: Κορυφαίοι sommelier και διατροφολόγοι μυούν τους επισκέπτες στον κόσμο του οίνου, της σωστής διατροφής και αποδεικνύουν τη μοναδικότητα των ελληνικών προϊόντων μέσα απο σειρά σεμιναρίων – ημερίδων.

Τα κρασιά της Ελλάδας – ΝΕΑ ΕΝΟΤΗΤΑ : Οινοποιοί από κάθε γωνιά της Ελλάδος θα δώσουν το «παρών» στην 5η ΕΞΠΟΤΡΟΦ, καθώς η Έκθεση Τροφίμων & Ποτών 2018 εγκαινιάζει τη νέα της εξειδικευμένη ενότητα «Τα κρασιά της Ελλάδας». Πρόκειται για μια μοναδική οινική συνάντηση, η οποία θα αναδείξει τόσο τα ελληνικά κρασιά όσο και το σημαντικό έργο των τοπικών οινοποιών. Μάλιστα, ηχηρή παρουσία στη νέα ενότητα της 5ης ΕΞΠΟΤΡΟΦ «Τα Κρασιά της Ελλάδας» θα έχουν οι οινοποιοί από τις συμμετέχουσες Περιφέρειες.

Βραβεία ΕΞΠΟΤΡΟΦ

Προϊόντα υψηλής ποιότητας και αισθητικής από τις συμμετέχουσες εταιρείες διαγωνίζονται για την καινοτομία τους, τη συσκευασία και τον παραδοσιακό τρόπο παρασκευής τους. Η κριτική επιτροπή με επικεφαλής τον διακεκριμένο Chef Λευτέρη Λαζάρου, καθώς και έμπειρα μέλη από τις Λέσχες Αρχιμαγείρων ξεχωρίζουν τα κορυφαία προϊόντα της ΕΞΠΟΤΡΟΦ. Μάλιστα, στα «Βραβεία ΕΞΠΟΤΡΟΦ» σημαντικό ρόλο αναλαμβάνει και το κοινό, το οποίο καθορίζει ανάλογα με την προτίμησή του το Βραβείο Κοινού.

Με τη σφραγίδα της RM International

Τη διοργάνωση της ΕΞΠΟΤΡΟΦ 2018 αναλαμβάνει και φέτος η RM International.  Στα  26 χρόνια παρουσίας της στην Ελλάδα, η RM International έχει διοργανώσει πάνω από 50 κορυφαίες εκθέσεις που έχουν κερδίσει την προτίμηση περισσότερων από 1.000.000 επισκεπτών.

 


5η ΕΞΠΟΤΡΟΦ 2018: 26 – 29 Ιανουαρίου
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΞΙΦΑΣΚΙΑΣ, ΕΛΛΗΝΙΚΟ

Ωράριο: 26/1: 12.00 – 21.30, 27-28/1: 10.00 – 21.30, 29/1: 10.00 – 17.00

www.expotrof.gr #expotrof18