Ονομάζεται Γιώργος Ευγενειάδης και τα τελευταία 6 χρόνια εργάζεται στη Δημόσια Ειδική Εκπαίδευση.

Τι  σημαίνει αυτό ;

Σημαίνει ότι στο σχολειό που δουλεύει οι μαθητές του έχουν ειδικές ικανότητες, ικανότητες που πολλές φορές δε μπορούμε να φανταστούμε.

Ως Τεχνολόγος Τροφίμων διδάσκει την σχετική επιστήμη μέσα από τις παρασκευές των τροφίμων. Έτσι λοιπόν φτιάχνουν όλοι μαζί από γλυκά του κουταλιού και κέικ μέχρι πίτες, ψωμιά και διάφορα άλλα φαγητά και γλυκά.

Τα τελευταία 2 χρονιά ορμώμενος από τα Food Blog που κυριαρχούν στο διαδίκτυο αποφάσισε να δημιουργήσει ένα blog.

Ένα blog  που φτιάχτηκε για να πει ένα Εύγε στη “Διαφορετικότητα”!

Εύγε στην Ειδική Εκπαίδευση όπου οι μαθητές παρουσιάζουν τις συνταγές που εκτέλεσαν στο εργαστήριο του σχολείου.

Έτσι μπορούν να εκτελούν τις συνταγές και στο σπίτι τους, τις οποίες έμαθαν άλλα και δημιούργησαν βήμα-βήμα με δικές τους φωτογραφίες.

Κάθε συνταγή συνοδεύουν εκπαιδευτικοί στόχοι αλλά και σχετικές πληροφορίες Τεχνολογίας Τροφίμων, από την επίσημη βιβλιογραφία των βιβλίων του Υπουργείου Παιδείας. Έτσι η κάθε συνταγή αποτελεί παράλληλα ένα εργαλείο μάθησης για τον εκπαιδευτικό αλλά και το μαθητή και έτσι το μάθημα γίνεται πιο Διαδραστικό και αποκτά μια Διαφορετική Διάσταση!

Μέσω της μαγειρικής και της ζαχαροπλαστικής αναπτύσσεται η δημιουργικότητα και η φαντασία των μαθητών δίνοντας τους κίνητρα για μάθηση και αναπτύσσοντας την αυτοπεποίθησή τους μιας και βλέπουν ένα ολοκληρωμένο έργο, το οποίο μάλιστα μπορούν να αναπαράγουν αλλά και να γευτούν. Παράλληλα μαθαίνουν βασικές δεξιότητες στη κουζίνα που θα τους χρειαστούν αρχικά για την αυτονόμησή τους και εξελίσσοντας τις σπουδές, για την απορρόφηση τους στην αγορά εργασίας.

 

Εύγε στις Καινοτόμες Δράσεις, Ιδέες & Πληροφόρηση, όπου και παρουσιάζονται καινοτόμες ιδέες και δράσεις που γίνονται στο χώρο της Ειδικής Εκπαίδευσης, φέρνοντας μ’ αυτόν τον τρόπο, τον κόσμο πιο κοντά με αυτόν της αναπηρίας και των ατόμων με ειδικές ικανότητες. Άλλωστε  η αναπηρία μας αφορά όλους, βρίσκεται μέσα στην καθημερινότητα μας και οφείλουμε να την αγκαλιάσουμε, να ενσωματωθούμε σε αυτή και να συμβαδίσουμε μαζί της.

 

«Διδάσκομαι καθημερινά από τους μαθητές μου και έτσι με μαθαίνουν και αυτοί στο να είμαι πιο ειλικρινής στην έκφραση των συναισθημάτων, άλλωστε η αμεσότατα τα κάνει όλα πιο απλά.

Ας  μη ξεχνάμε άλλωστε ότι η διαφορετικότητα είναι αυτή που μας κάνει Ξεχωριστούς !.»

 

To blog Εύγε!

Ο Γιώργος είναι Τεχνολόγος Τροφίμων
Καθηγητής Ειδικής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης
Καθηγητής Μεταδευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης
Εκπαιδευτής ΕΦΕΤ Υγιεινής και Ασφάλειας Χειριστών των Τροφίμων

Msc Quality Assurance
Msc Special Education
Πιστοποιημένη Επάρκεια Γραφής Braille
Πιστοποιημένη Επάρκεια Ελληνικής Νοηματικής Γλώσσας