Η σούπα του Ιπποκράτη ξαναήρθε στην επιφάνεια, από τον Αμερικάνο Dr Max Gerson. Η διάσημη διατροφή Gerson είναι ευεργετική και λέγεται ότι βοηθάει στην θεραπεία πολλών ανθρώπων, με ανίατες ασθένειες. Με τη μόνη διαφορά ότι οι Αρχαίοι δεν είχαν πατάτες, τις οποίες έχει προσθέσει ο Aμερικάνος γιατρός.

Αυτή η συνταγή ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα. Η ενίσχυση του ανοσοποιητικού μας συστήματος είναι η λύση απέναντι στη γρίπη και σε διάφορους ιούς που εμφανίζονται. Αν εμείς φροντίζουμε το σπίτι το οποίο κατοικούμε να  έχει πόρτα με μεγάλη ασφάλεια, τότε ο κλέφτης δεν θα φάει την ενέργεια του να την παραβιάσει αντίθετα θα πάει  κάπου που δεν χρειάζεται να κάνει ιδιαίτερη προσπάθεια. Αυτό το παράδειγμα μπορώ να φέρω για να περιγράψω πως είναι ο οργανισμός μας όταν τον θωρακίζουμε .

Το μυστικό λοιπόν του Ιπποκράτη βρισκόταν σε ρίζες και σε βολβούς.

 

1/2 σελινόριζα

1/2 ρίζα μαϊντανό

1 σκ. σκόρδο

1 πράσο

4 ντομάτες

2 κρεμμύδια

4 πατάτες

1/2 μάτσο μαϊντανό

2 λίτρα φιλτραρισμένο νερό

3 κ.σ. ελαιόλαδο ωμό στο τέλος

Εκτέλεση

Πλένουμε όλα τα λαχανικά πολύ καλά,  δεν τα αποφλοιώνουμε . Τα βάζουμε σε μία κατσαρόλα και προσθέτουμε το φιλτραρισμένο. Μαγειρεύουμε όλα τα υλικά σε χαμηλή φωτιά μέχρι η ποσότητα του ζωμού να μείνει μισή με σκεπασμένη κατσαρόλα .

Βγάζουμε  τα  λαχανικά από την κατσαρόλα , αφαιρούμε τις ίνες και τις φλούδες, και τα ρίχνουμε μέσα στο μπλέντερ.

Ανακατεύουμε  τα λαχανικά με τον ζωμό και σερβίρουμε . Προσθέτουμε φρέσκο ελαιόλαδο.

Ο Δρ Gerson πίστευε ότι οι ασθενείς του έπρεπε να τρώνε αυτή τη σούπα δύο φορές την ημέρα για αποτοξίνωση.

 

Φωτογραφία εξωφύλλου  George DryJohn