Σήμερα θα πάμε στο χωριό Κοξαρέ Ρεθύμνου να συναντήσουμε την κυρία Στέλλα Νινιδάκη!

Μία γυναίκα που έχουν δει πολλά τα μάτια της , μία γυναίκα  που γεννήθηκε πριν 93 ολόκληρα χρόνια και έχει ζήσει όλα αυτά που εμείς διαβάζουμε στα βιβλία, πολέμους, αρρώστιες, χαρές, λύπες. Μία μάνα, γιαγιά και φίλη πολλών, μία σύντροφος γλυκιά και μία εξαιρετική μαγείρισσα. Το μαγικό είναι ότι ζει μόνη της, έχει το αμπέλι της, το μποστάνι της,τις κότες της και τα τακτοποιεί όλα η ίδια! Άξια γυναίκα . Όταν την ρώτησα πιο είναι το μυστικό της μακροζωίας της μου είπε « έδωσα και πήρα πολύ αγάπη στη ζωή μου παιδί μου».

Την συνάντησα στον κήπο της να ταΐζει τις κότες της, κάτσαμε πολύ ώρα μαζί, κουβεντιάσαμε σαν δύο συνομίλικες, αυτό μου έκανε εντύπωση, πόσο γυναίκα το σήμερα είναι. Όταν την ρώτησα τι θα μου φτιάξει , μου είπε ότι επειδή πιάσαμε την κουβέντα και πέρασε η ώρα θα μου φτιάξει κάτι απίστευτα εύκολο, που το φτιάχνει και για τα εγγόνια της. Ανεβατά μυζηθροπιτάκια και μέλι ή με κανελοζάχαρη!

Όση ώρα ετοιμάζαμε την συνταγή , μου είπε ότι ο άντρας της την έκλεψε παρά τη θέληση της.. πόσο σοφότερος μπορείς να νιώσει ένας άνθρωπος που συναναστρέφεται και κάνει παρέα με μεγαλύτερους.

Αρκετά είπαμε όμως σας δίνω τη συνταγή και τα υπόλοιπα στις Αλήθειες με τη Ζήνα!

2 ποτήρια αλεύρι

1 ποτήρι νερό χλιαρό

1 σφηνάκι ρακί

1 σφηνάκι λάδι

Αλάτι

2 φακελάκια μαγιά ξερή

1 κ.γ. ζάχαρη

 

1 κιλό Φρέσκια μυζήθρα

½ ματσάκι δυόσμο

 

Μέλι

Ζάχαρη

Κανέλα