Ένα πιάτο που συνηθίζεται τις ημέρες των γιορτών στην Κρήτη, είναι ο κόκορας ψητός στην γάστρα. Επιλέγουμε ένα χωριάτικο κόκορα από τα Αγροκτήματα Κρήτης που θα σας χαρίσει την απόλυτη γεύση παράδοσης, από το χωρίο στο πιάτο σας .Μπορείτε να το συνοδεύσετε, με τα πιο γλυκά Χανιώτικακάστανα, που λιώνουν στο στόμα. Δε χρειάζεται κόπο, θέλει μόνο αρκετή ώρα στο φούρνο, για να ψηθεί σιγά-σιγά. Το κρέας πρέπει να μείνει ζουμερό εσωτερικά με τραγανή την πέτσα του, ενώ τα κάστανα, προσθέτουν μια γλύκα μαζί με τη σάλτσα στο πιάτο σας.

Ένα πιάτο που θα ευχαριστηθούν όλοι στο γιορτινό τραπέζι!

Υλικά

1 κόκορας σε μερίδες

2 κρεμμύδια

2 κιλά κάστανα

1 κρασοπότηρο λάδι

1 κρασοπότηρο κόκκινο κρασί

½ λίτρο ζωμό κότας

Αλάτι, πιπέρι

Πλένουμε τοn κόκορα, τον οποίο έχουμε αγοράσει κομμένο σε μερίδες, τον στραγγίζουμε, τον αλατοπιπερώνουμε και τσιγαρίζουμε στο λάδι προσεκτικά όλα τα κομμάτια του ώστε να πάρουν χρώμα, σβήνουμε με το κρασί μετά από πέντε λεπτά προσθέτουμε τα κρεμμύδια τα οποία τα έχουμε κόψει σε καρεδάκια . Τ’ αφήνουμε να τσιγαριστούν όλα μαζί πέντε λεπτά ακόμη και έπειτα ρίχνουμε το ζωμό και βράζουμε το φαγητό μας σε μέτρια φωτιά για μία ώρα. Κατόπιν, μεταφέρουμε τον κόκορα στη γάστρα μας και ψήνουμε ακόμη είκοσι λεπτά. Στη συνέχεια ξεσκεπάζουμε τη γάστρα ,προσθέτουμε  τα βρασμένα και καθαρισμένα κάστανα και ψήνουμε  για άλλα 10 λεπτά με ανοιχτή τη γάστρα μας για να ροδίσει ο κόκορας.

Τα Αγροκτήματα Κρήτης γιορτάζουν 25 χρόνια δραστηριότητας στην ελληνική αγορά!

Εδώ και 25 χρόνια από την δημιουργία των Αγροκτημάτων Κρήτης ,παραμένουμε πιστοί στις αξίες μας και χρόνο με τον χρόνο, εξελισσόμαστε διαρκώς για να προσφέρουμε σε εσάς προϊόντα άριστης ποιότητας και ασύγκριτης γεύσης στο τραπέζι σας! Φροντίζουμε κάθε μέρα να σεβόμαστε τη φύση, τον άνθρωπο και την κρητική γη για όλα όσα μας προσφέρει απλόχερα. Εξασφαλίζουμε την ευζωία των ζώων μας ακολουθώντας την ορθή πρακτική διαβίωσής τους και διαφυλάσσουμε την ελληνική γευστική παράδοση και αγνότητα, με αυθεντικά προϊόντα. Με γνώμονα την παράδοση, δίνουμε καθημερινά τον καλύτερο μας εαυτό σε ότι φτιάχνουμε από τότε. Από την πρώτη εκείνη μέρα, είμαστε κοντά σας για να μπορείτε εσείς, να απολαμβάνετε κάθε στιγμή τη γεύση της φύσης, με χαμόγελα, αισιοδοξία και υγεία κάθε χρονιά!

Σας ευχαριστούμε που μας εμπιστεύεστε, εδώ και 25 χρόνια.

Χρόνια πολλά & Καλές γιορτές!

Για περισσότερες πληροφορίες: www.agroktimatakritis.gr

FB PAGE: Αγροκτήματα Κρήτης Μανωλιτσάκης ΑΕ

INSTAGRAM PAGE: agroktimata_kritis