Κολατσιό στο σχολείο! Μπολάκι από σπίτι γιατί είναi trendy!

Τώρα που ανοίγουν τα σχολεία και θα αρχίζουμε να φροντίζουμε τα μπολάκια για τα βλαστάρια μας,καλό θα είναι να έχουμε και εμείς εκεί δίπλα το δικό μας μπολάκι να το γεμίζουμε για τη δουλειά! Γιατί το μόνο σίγουρο είναι πως νοιαζόμαστε για το τι τρώνε τα παιδιά μας,άρα αν ακολουθήσουμε αυτό που τους προσφέρουμε θα τρώμε και εμείς εξίσου ποιοτικά.

Και ένα μικρό tip-άκι: Να δίνεται που και που καμία junk-ια στα παιδάκια σας που μπορεί να είναι και φτιαγμένη από τα δικά σας χεράκια! Έτσι ώστε να ξέρουν ότι που και που μία μικρή παρασπονδία είναι απαραίτητη και δεν έβλαψε ποτέ κανέναν. Έτσι δεν θα τους δημιουργηθεί η ανάγκη να φάνε σκουπιδοφαγάκια μόνα τους!

Είναι μόδα το μπολάκι; είναι τάση;

Όχι!

Το μπολάκι ήρθε και θα μείνει! Γιατί ολοένα περισσότεροι άνθρωποι κυνηγούν το διατροφικό ευ ζην και γυρνούν στο παραδοσιακό Ελληνικό διατροφικό πρότυπο! Και αν η πολυπολιτισμικότητα και στη κουζίνα έχει γίνει τρόπος ζωής, αυτό που προτείνω είναι να παίρνουμε τις ξενόφερτες συνταγές (που πολλές είναι πεντανόστιμες και λαχταριστές) και να αντικαθιστούμε την πρώτη ύλη  με Ελληνική!

Παραδοσιακά πιάτα όπως το ρεβιθόρυζο μπορούν να μπουν σε μπολ για το σχολείο ή για τη δουλειά. Καβρουμάδες και στριφτάρια, Χανιώτικα καλιτσούνια, αλμυρά cup cakes με γραβιέρα,donuts και σπιτικό γιαούρτι με μέλι και δημητριακά. Σπιτικές πίτες και ανάμεικτα μπιφτεκάκια με κρυμμένα λαχανικά (για τα ατίθασα παιδάκια).Ακόμη και η κέτσαπ, η μουστάρδα και η μαγιονέζα μπορούν να είναι από σπίτι!

Φτιάξτε λοιπόν μπολάκια για εσάς και τους ανθρώπους που αγαπάτε! Συμπεριφερθείτε και φροντίστε τον εαυτό σας διατροφικά, σαν να είναι το αγαπημένο σας παιδί!

Και βέβαια μη ξεχνάτε Μπολάκι Is the new cool!

Έρχονται τις επόμενες δύο εβδομάδες πολλές συνταγές!

Μην αλλάξεις κανάλι!