Μαρμελάδα λεμόνι; NAI!

Οποιαδήποτε μαρμελάδα λεμόνι; OXI

Αυτή την μαρμελάδα λεμόνι!!

1 κιλό φλούδα από λεμόνια (ακέρωτα)

1 κιλό ζάχαρη καστανή

500ml νερό

1 κουτ. σούπας  ξύσμα λάιμ

Χυμό από μισό λεμόνι

 

Διαλέγουμε μεγάλα χοντρόφλουδα λεμόνια. Τα πλένουμε και τα στεγνώνουμε καλά. Αφαιρούμε το ξύσμα τους. Αφαιρούμε την κορυφή και τη βάση από κάθε λεμόνι και έπειτα χαράζουμε κάθετα τη φλούδα σε 4  σημεία και την ξεκολλάμε από τη σάρκα του λεμονιού. Κόβουμε τη φλούδα σε μικρά καρεδάκια.

Βάζουμε νερό σε μία μεγάλη κατσαρόλα να πάρει βράση και ρίχνουμε  τις φλούδες των λεμονιών. Τις ζεματάμε για 3΄ και τις στραγγίζουμε. Αλλάζουμε το νερό και επαναλαμβάνουμε  τη διαδικασία τρείς  φορές . Την τελευταία φορά αφήνουμε  τις φλούδες σε κρύο νερό για όλο το βράδυ. Ελέγχουμε αν ξεπίκρισαν δοκιμάζοντας. Αν κρατάνε πίκρα ξαναζεματάμε άλλη μία φορά. Στραγγίζουμε τις φλούδες  και βάζουμε  το νερό και τη ζάχαρη στην κατσαρόλα να βράσουν. Βράζουμε το σιρόπι μας 10 λεπτά. Ρίχνετε τις φλούδες μέσα. Δίνουμε μία βράση για 15΄ και σβήνουμε το μάτι της κουζίνας. Αφήνουμε να κρυώσει η μαρμελάδα και να μας βγάλουν οι φλούδες την υγρασία τους στο σιρόπι.

Αφού κρυώσει βάζουμε  τη μαρμελάδα στη φωτιά να βράσει μέχρι να δέσει. Προς το τέλος του βρασμού προσθέτετε το ξύσμα λάιμ  και το χυμό του λεμονιού. Πολτοποιούμε την μαρμελάδα με ραβδομπλέντερ μέσα στην κατσαρόλα να την θέλουμε αλοιφή .

Βάζουμε  τη μαρμελάδα όσο είναι καυτή σε αποστειρωμένα βάζα, βιδώνουμε τα καπάκια και αναποδογυρίζουμε τα βάζα. Αφήνουμε  να κρυώσει εντελώς η μαρμελάδα τοποθετούμε  τα βάζα από την καλή. Όταν θα ανοίξουμε  το βάζο πρέπει να βάλουμε τη μαρμελάδα στο ψυγείο.