Κάθε παραμονή Πρωτοχρονιάς οι δρόμοι του Ηρακλείου,γεμίζουν με αυτοσχέδια μαγαζάκια-βιτρίνες που πουλάν μπουγάτσα! Με τυριά ή με κρέμα! Την κρέμα σας την έδωσα…πέρυσι

Μπουγάτσα με κρέμα!

..ε φέτος ήρθε η ώρα των τυριών

 

Πάμε για ψώνια?!

4 φύλλα μπακλαβά

100 γρ. στακοβούτυρο , λιωμένο Αμάρι

200 γρ. ξινή μυζήθρα Αμάρι

100 γρ. μυζήθρα γλυκιά Αμάρι

 

Ζάχαρη κρυσταλική

κανέλα

 

2 κ. σ. στακοβούτυρο

2 κ.σ. αλεύρι

250 ml γάλα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Βάζω σε ένα κατσαρολάκι το βούτυρο να λιώσει . Μόλις ζεσταθεί ρίχνω το αλεύρι και ανακατεύω με σύρμα .Προσθέτω το  γάλα ανακατεύοντας με το σύρμα.Στη συνέχεια και αφού κατεβάσω από την φωτιά ρίχνω τις μυζήθρες μου και ενσωματώνω.

Απλώνω το πρώτο φύλλο μπακλαβά, με ένα πινέλο βουτυρώνω καλά, βάζω από πάνω το δεύτερο φύλλο, βουτυρώνω , το ίδιο και με το τρίτο φύλλο. Στο τέταρτο φύλλο που είναι και το εσωτερικό, βουτυρώνω το μισό, το διπλώνω στη μέση, βουτυρώνω πάλι το μισό και το ξαναδιπλώνω στη μέση και το τοποθετώ στην μέση, πάνω από τα τρία φύλλα .Απλώνω το μείγμα του τυριού.

Κλείνω σαν φάκελο και συνεχίζω να βουτυρώνω κάθε πτυχή.Την αναποδογυρίζω  σε ένα ταψί, περνάω με βούτυρο το πάνω μέρος και ψήνω στους 180 βαθμούς  για 25 – 30΄.

Βγάζω από το φούρνο και την αφήνω  λίγο να κρυώσει, κόβω στα τέσσερα.Και μετά την κάθε μερίδα την κόβω σε μικρότερα κομμάτια. Πασπαλίζω με κανέλα και ζάχαρη.