Υλικά για 20-30 αυγά

4-5 χούφτες κρεμμυδόφυλλα από κόκκινα κρεμμύδια γύρω στα 100 γρ.

1 φλ. ξύδι

Λουλουδάκια και φυλλαράκια

Τούλι ή καλσόν

λαστιχάκια ή κλωστή

Ελαιόλαδο για το γυάλισμα

Πασχαλινά αυγά με κρεμυδόφυλλα

Εκτέλεση 

Πλένουμε και στεγνώνουμε τα αυγά μας. Τα οποία είναι σε θερμοκρασία δωματίου. ΠΡΟΣΟΧΗ! Αν τα έχετε στο ψυγείο θα σπάσουν όλα! Τα λευκά αυγά βάφουν καλύτερα.

Στη συνέχεια βάζουμε στο δάχτυλο μας νερό και το περνάμε πάνω από τα αυγά, κολλάμε το λουλούδι ή το φύλλο και με ένα κομμάτι από καλσόν ή τούλι το σφίγγουμε να σταθεροποιηθεί και το δένουμε. Συνεχίζουμε το ίδιο και με τα υπόλοιπα.

Βάζουμε τα κρεμμυδόφυλλα στην κατσαρόλα και τα σκεπάζουμε ίσα-ίσα με καυτό νερό, όχι να βγεί το νερό πάνω από τα κρεμμυδόφυλλα. Στη συνέχεια τοποθετούμε προσεκτικά τα αυγά μας και τα καλύπτουμε με κρύο νερό, βάζουμε και το ξύδι και βράζουμε 20-25 λεπτά σε χαμηλή φωτιά για να μη σπάσουν ή ραγίσουν τα αυγά μας.

Αφού βράσουν τα αφήνουμε μέσα στο νερό για μισή ώρα εώς 4-5 ώρες αναλόγως τι χρώμα θέλουμε να έχουν. Όσο τα αφήνουμε τόσο ποτίζουν με χρώμα.

Αφού τα βγάλουμε από το νερό τα ελευθερώνουμε από το καλσόν ή το τούλι και τους αφαιρούμε τα λουλουδάκια ή τα φύλλα. Τα στεγνώνουμε και τα περνάμε με ελαιόλαδο να γυαλίσουν!

Τις διαφορετικές αποχρώσεις που βλέπεις στο καλάθι είναι γιατί έχω βγάλει σε διαφορετικούς χρόνους τα αυγά από το κρεμμυδόζουμο!

Καλό Πάσχα!

 

Πασχαλινά αυγά με κρεμυδόφυλλα