Πως θα πείσω το παιδί μου να φάει Ελληνικό τυρί αφού εγώ του έμαθα το “άλλο”?

Οι γονείς όταν θέλουν να εισάγουν το τυρί στη διατροφή του παιδιού, συνήθως αναζητούν ένα τυρί με ήπια γεύση αγοράζουν αυτή την ειδική κατηγορία «παιδικών» τυριών.

Και έρχεται η στιγμή που του δίνεις το κατσικίσιο χωριάτικο τυράκι, την φετούλα ή την γραβιέρα και παίρνεις πίσω δυσαρεστημένη φατσούλα.

Μην ανησυχείτε όμως εσείς το βάλατε στον «λάθος» δρόμο εσύ θα τον βάλετε και στον «σωστό».

Κάποια στιγμή η γεύση ωριμάζει και θα θέλει να δοκιμάσει κάτι άλλο. Εν τω μεταξύ μπορείτε να εφαρμόσετε μερικά κολπάκια που θα το κάνουν να επαναπροσδιορίσει τι του αρέσει!

Μην ανακοινώσετε την αλλαγή τυριού και μην ονομάσετε το νέο τυρί με το όνομα του. Βάλτε ένα κομμάτι που μοιάζει με αυτό που έτρωγε μέχρι εκείνη την στιγμή στο πιάτο και παρατηρήστε αντιδράσεις. Αν δεν του αρέσει μην αποκαλύψετε το μικρό μυστικό σας και μην ρωτήσετε αν του αρέσει.

Προσθέστε γραβιέρα  ή όποιο άλλο τυρί θέλετε στα φαγητά που του αρέσουν πολύ. Πίτσα, τυρόπιτα, κρέπα στο σάντουιτς λιωμένο και όπου ξέρετε ότι βάζατε τυρί και του άρεσε!

Φάτε όλοι μαζί στο οικογενειακό τραπέζι και συζητήστε για άλλα θέματα όλοι μαζί. Όταν το παιδί τρώει μόνο του εστιάζει στο πιάτο!

Αυτό που πετυχαίνεται με τα παραπάνω κολπάκια είναι να βοηθήσετε το παιδί σας να αλλάξει τις μέχρι τώρα γευστικές του συνήθειες.

Μικρές ήπιες αλλαγές στους γευστικούς κάλυκες του παιδιού. Και κάποια στιγμή θα μπορείτε να λέτε τα πράγματα με το όνομα τους!

Τους γονείς που δεν έχουν προλάβει ακόμη να δώσουν “άλλο τυρί” στα παιδιά τους, τους παρακινώ να κάνουν την εισαγωγή με Ελληνικό τυρί,έτσι ώστε τα παιδιά να μην συνηθίσουν στην “ξένη γεύση”.

Δεν χρειάζεται όμως να βιάζεστε η διατροφική διαπαιδαγώγηση είναι υποχρέωση του γονέα,όπως η συμπεριφορά και η μόρφωση. Η διατροφή είναι πολιτισμός. Καλή σας επιτυχία!