Στις 3 Απριλίου 2019 εξελίχθηκε ένα πολύ σημαντικό σεμινάριο από την εταιρεία “Νηρεύς προς τους ιχθυοπώλες των S/M ΣΥΝΚΑ.

Ο τίτλος ήταν τα μάτια στο ψάρι και ήταν πολύ ενδιαφέρον ο τρόπος που έγινε η παρουσίαση και η ανάλυση των ψαριών της εταιρείας Νηρεύς.

Ο κύριος Θεόδωρος Αλεξάκος -εμπορικός διευθυντής- και ο κύριος Βασίλης Καραμπάγιας-Διευθυντής Πωλήσεων στην Ελληνική αγορά-  μας ανέλυσαν την σημασία της υδατοκαλλιέργειας στην παγκόσμια αγορά και ποια η θέση της ΝΗΡΕΥΣ. Εντυπωσιακό ότι η συγκεκριμένη εταιρεία διανέμει τα ψάρια της σε πάνω από 33 χώρες σε όλο τον κόσμο και κατέχει ηγετικό ρόλο σε παγκόσμιο επίπεδο.

Στη συνέχεια η κυρία Ναυσικά Καρακατσούλη-καθηγήτρια στο εργαστήριο εφηρμοσμένης υδροβιολογίας του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών μας μίλησε για την παραγωγή ψαριών μεσογειακής ιχθυοκαλλιέργειας.Ο κύριος Λεωνίδας Παπαχρίσης-Διευθυντής ποιότητας,έρευνας και ανάπτυξης, μας εξήγησε τον τρόπο που η ΝΗΡΕΥΣ εξασφαλίζει την φρεσκότητα και την άριστη ποιότητα των αλιευμάτων της.Η κυρία Κωνσταντίνα Παπαγεωργίου Κλινική διατροφολόγος για τα οφέλη και την διατροφική αξία των αλιευμάτων της ΝΗΡΕΥΣ.

Και τέλος εγώ ετοίμασα τέσσερις συνταγές σε ένα Live cooking show και με επικεντρωμένα “τα μάτια στο ψάρι”.

Η εταιρεία ΝΗΡΕΥΣ έχει μεγάλη οικολογική και ανθρωπιστική φιλοσοφία.Δίνει θέσεις εργασίας σε ανθρώπους στα πιο απομακρυσμε΄να μέρη της Ελλάδας και φροντίζει το περιβάλλον.  Δείτε το βίντεο της WWF :

Ο δρόμος για την υπεύθυνη υδατοκαλλιέργεια ανοίγει για την Ελλάδα και τη Μεσόγειο και η WWF μας προτείνει την κατανάλωση των ψαριών της ΝΗΡΕΥΣ.

Στο παρακάτω βίντεο θα δείτε  την παρουσίαση της πλήρης αλυσίδας ανάπτυξης των ψαριών,από την γέννηση μέχρι την ώρα που καταλήγει στο πιάτο μας.

Ένα δείγμα του σεμιναρίου και του κλίματος στο άλμπουμ φωτογραφιών :