Το ψάρι είναι μία υψηλή σε πρωτεΐνη τροφή που είναι πλούσια σε πολυακόρεστα ωμέγα-3 λιπαρά οξέα.

Ένας μεγάλος αριθμός νέων ερευνών αποκαλύπτει σημαντικούς λόγους για να το εντάξουμε στη διατροφή μας.

Πάμε να δούμε μερικούς….

  1. Πρόληψη της καρδιακής νόσου: 

Μελέτη που έγινε στην Δανία σε σύνολο 49.000 γυναικών, βρήκε ότι οι γυναίκες που έτρωγαν λίγο ή καθόλου ψάρι είχαν 50% περισσότερα καρδιακά προβλήματα από αυτές που έτρωγαν ψάρι τουλάχιστον μια φορά την εβδομάδα.

  1. Μείωση του κινδύνου της νόσου Alzheimer: 

Έρευνες έδειξαν ότι οι άνθρωποι που κατανάλωναν ψητό ή βραστό  ψάρι έστω και μία μόνο φορά την εβδομάδα, είχαν μεγαλύτερους εγκεφάλους και μεγαλύτερα κύτταρα στις περιοχές που ο εγκέφαλος είναι υπεύθυνος για τη μνήμη και τη γνώση. Οι επιστήμονες υποστηρίζουν ότι το μεγαλύτερο μέγεθος εγκεφάλου μπορεί να βοηθήσει στην ελάττωση του κινδύνου απώλειας μνήμης και της νόσου Alzheimer.

  1. Βελτίωση δέρματος και μαλλιών:

Το ωμέγα-3 των ψαριών αποτελούν τον  τύπο των υγιεινών λιπαρών που ενυδατώνει δέρμα  και  μαλλιά.

  1. Ενίσχυση της ανάπτυξης του εγκεφάλου:

Τα ωμέγα-3 είναι απαραίτητα για τα παιδιά, αφού συνεισφέρουν στην ανάπτυξη του εγκεφάλου και για αυτό συνιστάται να καταναλώνονται 2 φορές την εβδομάδα.

  1. Δόση Βιταμίνης D:

Τα ψάρια του αλμυρού νερού είναι πηγή βιταμίνης D, που συντελεί στην αύξηση της υγείας των οστών.

 

Συμπέρασμα;;;

Aξίζει να βάλετε στη διατροφή σας το ψάρι γιατί με αυτόν τον τρόπο θα βελτιώσετε τη σωματική και την ψυχική σας υγεία.

Στον πάγκο των ιχθυοπωλείων, είτε στα σούπερ μάρκετ, είτε στο ψαράδικο της γειτονιάς σήμερα βρίσκουμε ποικιλία από ψάρια Μεσογειακά, τα γνωστά σε όλους γόπα, σαρδέλα, τσιπούρα, λαβράκι, κλπ.

Η πρώτη μου επιλογή για την θρέψη αλλά και την τέρψη των ανθρώπων που αγαπώ και για τους οποίους πάντα διαλέγω το καλύτερο είναι η εταιρεία ΝΗΡΕΥΣ, γιατί μου εμπνέει εμπιστοσύνη και τα ψάρια της είναι νόστιμα.

Η ΝΗΡΕΥΣ ιδρύθηκε το 1988. Είναι εταιρεία πλήρως καθετοποιημένη και ελέγχει όλη την αλυσίδα των προϊόντων της εξασφαλίζοντας την κορυφαία ποιότητα και γεύση.

Έχει παραγωγικές εγκαταστάσεις σχεδόν σε όλη την Ελλάδα, είναι μία από τις μεγαλύτερες ελληνικές εταιρείες με περισσότερους από 1.000 εργαζόμενους συμβάλλοντας στην οικονομική και κοινωνική βιωσιμότητα πολλών τοπικών κοινοτήτων. Παρέχοντας θέσεις εργασίας σε απομακρυσμένες περιοχές συμβάλλει στο να κρατάει την ελληνική ύπαιθρο «ζωντανή».

Με προτεραιότητα της τις αρχές της κοινωνικής ευθύνης και της αειφορίας έχει λάβει το Βραβείο Διαχείρισης για τη Βιώσιμη Ανάπτυξη και είναι πιστοποιημένη με κορυφαία διεθνή πρότυπα ποιότητας.

Ένας επιπλέον σημαντικός λόγος που με κάνει να εμπιστευτώ τη ΝΗΡΕΥΣ είναι ότι εφοδιάζει με τα προϊόντα της όλη την Ευρώπη σε περισσότερες από 30 χώρες στον κόσμο.

Τι σημαίνει αυτό; Εκατομμύρια άνθρωποι στον κόσμο γεύονται τα οφέλη των ψαριών της ΝΗΡΕΥΣ.

Εμείς;

Μάθετε περισσότερα στο www.nireus.com