Τα σκορδομακάρονα της!
‘Ηταν ψηλή,φάνταζε πελώρια στα μάτια μου,φορούσε την ρόμπα της και από πάνω μία ποδιά υφαντή,Καστρινογιάννη. Τα χέρια της ήταν σαν άντρικά,κουβαλούσαν μία απίστευτη δύναμη.
Και κάθε Μ.Παρασκευή και μόνο κάθε Μ.Παρασκευή,περίμενα να μυρίσει το κουζινάκι της αυτή τη μυρωδιά!

https://www.facebook.com/EvaInTasteland/videos/2774954799434154/

Υλικά 

Ένα πακέτο μακαρόνια νο 5

1/2 φλ. ελαιόλαδο και 2-3 κ.σ. για το γουδί

4 σκελίδες σκόρδο

1 1/2 κ.σ. πελτέ ντομάτας

αλάτι θαλασσινό για το νερό και για τη σάλτσα

Εκτέλεση με μνήμες

Αυτή η μυρωδιά του ελαιολάδου που ζεσταίνει τις πολλές σκελίδες σκόρδο και λίγο πριν να πικρίσει η μυρωδιά,ο ήχος και το άρωμα του πελτέ που τσιτσίριζε!
“Άκου πως μυρίζει!” μου έλεγε όλο ενθουσιασμό και βούταγε τη κουτάλα στα χοντρά μακαρόνια και έκλεβε νερό και το βαζε στη σάλτσα!Στο διπλανό γκάζι έβραζαν τα μακαρόνια Νο5!Πρόσθετε αλάτι με τα δάχτυλα από ένα γυάλινο βαθύ πιατάκι με σχέδια και συνεχώς δοκίμαζε.Σούρωνε τα μακαρόνια και οι ατμοί γέμιζαν το κουζινάκι λες και ήμασταν στα σύννεφα! “Σε αγαπώ γιαγιά μου!” της φώναζα και αυτή έσκαγε στα γέλια.
Ένωνε τα μακαρόνια με τη σάλτσα και με μία απερίγραπτη μαεστρία τα κουνούσε και έφερνε τα πάνω κάτω,χωρίς να της πέσει ούτε ένα!
“Και τώρα θα βάλουμε έξτρα γεύση” και με κοίταζε συνωμοτικά λες και θα μου αποκάλυπτε το μυστικό του σύμπαντος!
Έβαζε τις σκελίδες που λίγο πριν είχε αφαιρέσει μέσα σε ένα γουδί,με ελαιόλαδο και μία πρέζα αλάτι.Τις έλιωνε εντελώς και επέστρεφε το μείγμα στη φωτιά! Λίγο πριν καπνίσει το λάδι το τράβαγε απο τη φωτιά και το έριχνε απότομα στα μακαρόνια.
Ο ήχος του ελαιολάδου πάνω στα μακαρόνια μακρύς, και με την αίσθηση της ανακούφισης και της θαλπωρής.
Όραση,ακοή και όσφρηση στο ζενίθ τους!
Με γρήγορες κινήσεις σέρβιρε και τα τρώγαμε αχνιστά.
Ένα από τα πιο νόστιμα φαγητά των παιδικών μου χρόνων.
Το έδειξα στη Τζέλα σήμερα,με τον ίδιο τρόπο που μου το είχε μάθει και εμένα.Για μια στιγμή την ώρα που σούρωνα τα μακαρόνια και γέμισε ατμούς η κουζίνα,νόμιζα ότι άκουσα το γέλιο της, την ίδια ώρα η Τζέλα μου είπε “Μαμά σ’αγαπώ,είναι σαν να είμαστε στα σύννεφα!”
Φτιάξτε τα αυτά τα μακαρόνια,συνταγή σας έδωσα