Όταν το είδα να συμβαίνει στην Αθήνα σκίρτησε η καρδιά μου!

“Θέλω και εγώ εδώ ” σκέφτηκα..και οι σκέψη μου βρήκε αποδέκτη. Ο Άγγελος Πρατσίνη Chef και συνεργάτης μου στην εκπομπή Mama Mia ενθουσιάστηκε με την ιδέα και το πρώτο οινοτυρίκο debate θα γίνει στο Myma-Modern Cretan Cuisine.

Ένα οινοτυρικό debate με τους Νανά Δαρειώτη, Ανδρέα Ν. Ανδρουλιδάκη και Σίμο Γεωργόπουλο, τη Δευτέρα 19 Δεκεμβρίου 2016, στις 6:00 μ.μ. στο Myma – Modern Cretan Cuisine, (Χορτατσών & Κυδωνίας 2, Ηράκλειο). Θα γνωρίσετε 12 σπάνια ελληνικά τυριά και θα ανακαλύψετε τα ιδανικά ζευγαρώματά τους ανάμεσα σε 8 επιλεγμένες ετικέτες κρασιών.

14522800_193184201109186_7052206329119938436_n

Η Νανά Δαρειώτη επιλέγει 12 ελληνικά τυριά, ο Σίμος Γεωργόπουλος και ο Α. Ν. Ανδρουλιδάκης αναζητούν τους ιδανικούς συντρόφους τους σε 8 κρασιά  από τον ελληνικό και ξένο αμπελώνα.

Ξεχωριστά και ιδιαίτερα τυριά από την Ξάνθη, τη Σαμοθράκη και τη Θεσσαλία μέχρι το Ιόνιο, τις Κυκλάδες, αλλά και την Κρήτη, συναντιούνται για πρώτη φορά και συνυπάρχουν σε μια κοινή γευστική δοκιμή.

Ποιο τυρί λέμε μαλακό, πόσες γραβιέρες έχουμε, ποια τυριά έχουν επίμονη γεύση και ποια ωριμάζουν σε οινολάσπες και ελαιόλαδο; Ποια είναι η θέση τους στο τραπέζι μας;

Τι ταιριάζει με ένα Μανούρι ή ένα βολάκι Τήνου, η Γραβιέρα Νάξου ζητάει κόκκινο ή λευκό, υπάρχει κρασί να σταθεί αντάξια πλάι στο Τυρί της Μπουρνιάς και τη Γυλωμένη Μανούρα;

Τέσσερις πτήσεις με τρεις πιλότους και έναν κοινό προορισμό: τη μέγιστη απόλαυση των αισθήσεων.

Με την  βοήθεια της Popi Wallick https://wineloversgrsite.wordpress.com/