Αυτή την συνταγή με συμβούλεψε και με προέτρεψε να την κάνω ο κύριος Ηλίας Μαμαλάκης. Είδε το πάθος μου για τα ψάρια και εκεί που μου έδινε απλόχερα διάφορες συμβουλές, μου έδωσε και αυτή την απλή..απλούστατη συνταγή!

Τόσο νόστιμη όμως..που τώρα γράφω την συνταγή και την αναπολώ! Ο δυόσμος ομολογώ έκανε την διαφορά μέσα στην κοιλίτσα..όλα τα μυριστικά έδωσαν κάτι..άλλα αυτός ο δυόσμος το απογείωσε!

Και εγώ για να τον ευχαριστήσω θα του πω μιά μαντινάδα που την έλεγε η γιαγιά μου και μου θυμίζει τον κύριο-Ηλία…
“Απού κατέχει και μιλεί με γνώση και με τρόπο
κάνει να κλαιν’ και να γελούν τα μάτια των ανθρώπων”

Τα Υλικά μας

Μία τσιπούρα 600-700 γρ

Για την κοιλίτσα της δυόσμο-φρέσκια ρίγανη-μάραθο-σκορδάκι-αλάτι-ελαιόλαδο-(3-4 βελόνες δεντρολίβανου)

tsipoura-miristika_320x240

Για την φωλιά αλατιού

1 κιλό αλάτι χοντρό

Πάμε να το φτιάξουμε..

Καθαρίζουμε και πλένουμε καλά το ψάρι μας,του γεμίζουμε την κοιλίτσα με τα μυριστικά και το σκόρδα το ελαιόλαδο και το αλατάκι.

Σε ένα ταψί απλώνουμε περίπου το 1/3 του αλατιού μας και εκεί πάνω τοποθετούμε πριν ακουμπήσουμε το ψάρι πάλι λίγα από τα μυριστικά μας.Αφού ξαπλώσουμε την τσιπούρα μας, βάζουμε το υπόλοιπο αλάτι από πάνω,βρέχουμε τα χέρια μας και του φτιάχνουμε μία φωλίτσα που το κρύβουμε μέσα.Ψήνουμε την τσιπούρα στους 200 για 25 λεπτά περίπου.Βγάζουμε από τον φούρνο και αφήνουμε για πέντε λεπτά πριν αφαιρέσουμε το αλάτι.

Εν τω μεταξύ στον ατμό το σταμναγκάθι το πολύ για 5 λεπτά!

20160421_115921_640x480 (1)

Τοποθετούμε την τσιπούρα σε μία πιατέλα το σταμναγκάθι δίπλα της..ελαιόλαδο…λεμόνι..και ανθό αλατιού..Τα λόγια είναι περιττά..Το απλό είναι και το ουσιαστικό!

Οι τσιπούρες μου είναι Bio.s