Ένα χρόνο μαγειρεύω και διαχειρίζομαι τα προϊόντα τους στην κουζίνα μου! Και ένα μόνο θα σας πω…τα λατρεύω!Όλα τα τυριά του τυροκομείο είναι συνώνυμο της νοστιμιάς και της ποιότητας.
Άνθρωποι με ήθος και καλή καρδιά η οικογένεια Μανουκαράκη,φροντίζει τα τυριά αλλά και τους ανθρώπους της. Αυτοί οι άνθρωποι παράγουν διαμάντια που με υπομονή,τεχνογνωσία, ελέγχους και τις κατάλληλες συνθήκες ωριμάζουν στο υπερσύγχρονο τυροκομείο τους στον Ψηλορείτη .

Με σεβασμό στην παράδοση, με γνώση της τέχνης της τυροκομίας , με εμμονή στην άριστη ποιότητα του τελικού προϊόντος, με επιμονή στην τήρηση της ορθής επεξεργασίας, με υπομονή στους χρόνους ωρίμανσης, με διάθεση για συνεχή βελτίωση και εξέλιξη, μα πάνω απ’ όλα με αγάπη για τον άνθρωπο και ενδιαφέρον για την διατροφή του, δημιουργούν το τυρί που θέλουμε να έχουμε στο τραπέζι μας, το τυρί που οι ίδιοι θέλουν να να προσφέρουν στους δικούς τους, το τυρί που  τρώνε τα παιδιά μας.

Σε μία συζήτηση με τον ιδιοκτήτη Ηρακλή Μανουκαράκη μου μίλησε για τους στόχους του.

‘Εχουν στόχους υψηλούς!

Μου είπε χαρακτηριστικά ….

“Να υπάρχουν τα τυριά μας σε κάθε τραπέζι.

Να μυήσουμε τους καταναλωτές μας στην νοστιμιά και τη γεύση.

Να μάθουμε στα παιδιά μας να ξεχωρίζουν και να αναζητούν το καλό τυρί.

Να παράγουμε και να διαθέτουμε τίμιο προϊόν σε σωστή τιμή.

Να τιμούμε τον τόπο μας και να συμβάλλουμε στην ανάπτυξη της χώρας μας.”

Η Κρήτη, παγκόσμια πρώτη περιοχή κατανάλωσης τυριού, παγκόσμια πρώτη και στην τυροκομία . Ο παραδοσιακός Κρητικός τρόπος τυροκομίας ,έρχεται να εναγκαλιστεί με την σύγχρονη τεχνολογία και τεχνογνωσία για να καταλήξουν στο τραπέζι μας τα τυριά τους και να απογειώσουν τις αισθήσεις μας.

Απολαύστε τα λοιπόν , σκέτα ή με μέλι, για πρωινό ή για να δέσετε μία σάλτσα, σε πλατό ή στις πίτες σας, τα Κρητικά παραδοσιακά  τυριά ταιριάζουν παντού! Δοκιμάστε τα και ένα είναι σίγουρο, θα τα αγαπήσετε.

 

 

Αμάρι.Το τυροκομείο της καρδιάς μου!