Θα χρειαστείς:Μαρμελάδα Σύκο
• 1000 γρ. φρέσκα σύκα βασιλικά (ή ότι βρεις αρκεί να είναι καλά γινωμένα)
• 600 γρ. ζάχαρη
• Χυμό από 1/2 λεμόνι
• 1 φύλο αρμπαρόριζα
Μαρμελάδα Σύκο

Εκτέλεση

Μαρμελάδα Σύκο
Τα φρούτα με τη φλούδα τους τα πλένουμε σχολαστικά. Διαλέγουμε σύκα πολύ ώριμα αλλά όχι λιωμένα. Με ένα κοφτερό μαχαίρι βγάζουμε το κοτσανάκι και στη συνέχεια τα κόβουμε στα 4 .
Τοποθετούμε τα σύκα σε μία φαρδιά κατσαρόλα με χοντρή βάση (πλασωτέ) και προσθέτουμε τη ζάχαρη. Καπακώνουμε την κατσαρόλα μας και την αφήνουμε στο ψυγείο 24 ώρες. Την επόμενη μέρα, βάζουμε την κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά. Ξαφρίζουμε όποτε είναι αναγκαίο κατά τη διάρκεια του βρασίματος
Σε ένα πιατάκι βγάζουμε λίγη μαρμελάδα και ανοίγουμε ένα δρομάκι με το δάχτυλο μας. Όταν το δρομάκι παραμείνει ανοιχτό η μαρμελάδα είναι έτοιμη. Στα τελευταία 3-4 λεπτά,  προσθέτουμε ο χυμό λεμονιού, την αρμπαρόριζα  και αφήνουμε να πάρει μία ακόμη βράση
Βάζουμε την καυτή μαρμελάδα  σε αποστειρωμένα καυτά βάζα. Τα γεμίζουμε μέχρι επάνω. Καλύπτουμε με τα αποστειρωμένα καπάκια τους, σφραγίζουμε και τα αναποδογυρίζουμε στον πάγκο της κουζίνας. Όταν κρυώσουν τα φυλάμε σε ντουλάπι.
Η μαρμελάδα αφού  ανοιχτεί, φυλάσσεται στο ψυγείο.
Μαρμελάδα Σύκο

Αποστείρωση βάζων 

Πλένουμε τα βάζα με καυτό νερό και σαπούνι, τα βάζουμε σε ένα ταψάκι με που έχουμε στρώσει μία πετσέτα, ανάποδα γυρισμένα και τα αφήνουμε σε προθερμασμένο  φούρνο στους 100 βαθμούς για 15 λεπτά.
Τα γεμίζουμε όσο είναι ζεστά!