Πήγα στο Crete mou και πήρα ταχίνι, μέλι θυμαρίσιο και μαρμελάδες, για να σας φτιάξω νόστιμα μπισκοτάκια βρώμης. Διάβασα σε ένα άρθρο για τις ευεργετικές ιδιότητες που έχει το ταχίνι και ενθουσιάστηκα. Σας ετοίμασα εκτός από τα μπισκοτάκια και μερικές πληροφορίες για το ταχίνι, αυτό το χρυσάφι.

Που μας ωφελεί το ταχίνι :

Το σουσάμι έχει θρεπτικές ιδιότητες και πρωτεΐνες υψηλής βιολογικής αξίας. Είναι πηγή βιταμινών Β1, Β2 και Ε. Είναι πλούσιο σε ασβέστιο, μαγνήσιο, ψευδάργυρυ, φώσφόρο και σε πολυακόρεστα λιπαρά οξέα.

Τα καλά λιπαρά οξέα ωμέγα-3 και ωμέγα-6 που περιέχει, συμβάλλουν στον καλύτερο έλεγχο της χοληστερίνης αίματος.Οι υδατάνθρακες του ταχινιού , με τη μορφή των φυτικών ινών, βοηθούν στην καλή λειτουργία του γαστρεντερικού συστήματος.

Άριστο για την θωράκιση του ανοσοποιητικού , περιέχει  ψευδάργυρο και κάλιο. Η υψηλή περιεκτικότητα του σε μαγνήσιο είναι ευεργετική για τη διατήρηση υγιών οστών

Η θρεπτική του αξία είναι τόσο ισχυρή ώστε το ταχίνι να είναι μία τροφή- ασπίδα για τον καρκίνο, τις παθήσεις της καρδιάς, τον καταρράκτη, τον διαβήτη, τη νόσο Αλτσχάιμερ και τη νόσο του Πάρκινσον.

Η βιταμίνη Ε (που προστατεύει τον οργανισμό από τη γήρανση) και που περιέχεται σε μεγαλύτερο ποσοστό από το ελαιόλαδο, δρα προστατευτικά στον οργανισμό από τις φθορές που προκαλούν οι παραγόμενες ελεύθερες ρίζες και τα υποπροϊόντα μεταβολισμού και δεν περιέχει καθόλου χοληστερίνη.

Υλικά
150 γρ. ταχίνι Crete mou
200 γρ. μέλι Crete mou
220 γρ. βρώμη
150 γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
10 καρύδια χοντροκομμένα 
1 κ.γ. κανέλα
Μαρμελάδες για την γέμιση Crete mou
mpiskota-vromi-taxini-meli
 
Ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί σε ένα μπολ μέχρι να γίνουν όλα ένα μείγμα. Πλάθουμε μικρά μπισκοτάκια. Σε ένα ταψί τοποθετούμε λαδόκολλα και βάζουμε τα μπισκότα μας,Πρέπει να αφήσουμε κενό μεταξύ τους γιατί απλώνουν στο ψήσιμο. Ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 10-12 λεπτά αυστηρά,όχι παραπάνω θα μας καούν. Τα αφήνουμε να κρυώσουν και δημιουργούμε σαντουιτσάκια με μαρμελάδες της αρεσκείας μας.
 
Καλή Επιτυχία!!