Εύα Παρακεντάκη

eva-parakentaki

Η Εύα γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα, από Κρητικούς γονείς.Τα πρώτα της βήματα τα έκανε στο Ζαχαροπλαστείο της οικογένειας της.

Διάβαζε δίπλα στο μπέν μαρί με την μυρωδιά της σοκολάτας να την ξελιγώνει πάνω σε ένα ίνοξ πάγκο και κοιμόταν τα Χριστούγεννα  στα σακιά από την άχνη ζάχαρη γιατί δεν προλάβαιναν να πάνε σπίτι.

Μεγαλώνοντας  έκανε καριέρα στις δημόσιες σχέσης και στην επικοινωνία, αλλά  πάντα μέσα της, όλα φώναζαν Κρήτη. ‘Ολα μέσα της φώναζαν θάλασσα, φύση, γεύσεις..αρώματα!

Έτσι πήρε την μεγάλη απόφαση το 2005 και μετακόμισε για πάντα στον τόπο που δεν γεννήθηκε αλλά που θέλει να γεράσει.

Άφησε την καριέρα και το γραφείο σε γυάλινο κτίριο της Αθήνας και από τότε ζει στο Ρέθυμνο και ασχολείται  με τις μεγάλες της αγάπες, τα παιδιά της, την φύση και την μαγειρική. Ήθελε τα παιδικά τους χρόνια να μυρίζουν κανελογαρύφαλλα και να έχουν γεύση σοκολάτας σαν τα δικά της.

Τώρα πια είναι  η Εύα ..που πάντα ονειρευόταν να γίνει.
Λέει:

«Και τώρα κοιτώντας πίσω στο χρόνο και τις συνταγές, βλέπω πόσο πολύ απορροφήθηκα από την ροή και την δημιουργικότητα άλλοτε μέσα στην κουζίνα, άλλοτε σκαρφαλωμένη πάνω σε μία καρέκλα να ψάχνω το τέλειο σημείο φωτογράφισης, άλλοτε στο λαπ τοπ να αποτυπώνω τις συνταγές, να μιλάω με φίλους και συνεργάτες για δικές τους συνταγές, να εμπλέκομαι δημιουργικά σε Γαστρονομικά events, forum, σεμινάρια, συζητήσεις. Να ζω σαν άλλη Αλίκη στη χώρα των γεύσεων. 

Για έξι χρόνια είχε την δική της καθημερινή εκπομπή μαγειρικής Mama Mia σε τοπικό κανάλι της Κρήτης. Από τον Ιούνιο του 2020 είναι στο δυναμικό του Star channel  στην εκπομπή «Αλήθειες με τη Ζήνα». Συνεργάζεται με περιοδικά γεύσης και πολλά site γαστρονομικού ενδιαφέροντος . Διατηρεί το δικό της κανάλι στο Youtube και το δικό της site με συνταγές και συμβουλές μαγειρικής. Είναι εισηγήτρια σεμιναρίων μαγειρικής και ζαχαροπλαστικής  σε σχολές μαγειρικής. Ιδιοκτήτρια του Cretan Gastronomy Experiences που με την ομάδα της μυούν τους επισκέπτες της Κρήτης σε μία απόλυτη γαστρονομική εμπειρία. Προσκαλώντας τους να δοκιμάσουν τις νοστιμιές αυτού του άγιου τόπου.

Μητέρα τριών παιδιών, λάτρεις του ευ ζην, της  ποιοτικής πρώτης ύλης, αλλά και της τροφοσυλλογής.