Το καλοκαίρι μία από της αγαπημένες μου συνταγές..είναι η σάλτσα ντομάτας..κάνω πάρα πολύ..γεμίζω τον τόπο βαζάκια και μπουκαλάκια..λες και προσπαθώ να κλείσω την μυρωδιά του καλοκαιριού στο βάζο!! Γιατί μία από τις μυρωδιές του Καλοκαιριού είναι αυτή της κατακόκκινης καλογινομένης Ντομάτας!!Σας δίνω την πρώτη συνταγή…που είναι η απλή μορφή της ..ακολουθούν και αρωματισμένες με διάφορα βότανα της Κρήτης μου…
Διαλέγουμε ώριμες ντομάτες  και τις πλένουμε πολύ καλά.20150713_101841

 

Τις τρίβουμε στον τρίφτη της ντομάτας και πετάμε την φλούδα.Αν την τρίψουμε στο  multi την ξεφλουδίζουμε, και προσπαθούμε να βγάλουμε όσα περισσότερα σπόρια γίνεται.

 

 Για κάθε κιλό από τον πολτό ντομάτας που έχουμε 2 κ.σ αλάτι.

 

20150713_102040

 

Βάζουμε τον πολτό ντομάτας να βράσει σε δυνατή φωτιά. Μόλις αρχίσει το βράσιμο, χαμηλώνουμε την φωτιά μας σε μέτρια θερμοκρασία .
Αφήνουμε τον πολτό να βράζει περίπου τρείς ώρες σε χαμηλή φωτιά μέχρι να συμπυκνωθεί να μην έχει καθόλου υγρά και να μείνει ο μισός από τον αρχικό του όγκο. Στο τελευταίο δεκάλεπτο προσθέτουμε για κάθε κιλό αρχικό πολτό 3 κ.σ ελαιόλαδο.
Πλένουμε καλά τα βάζα μας με σαπουνάδα και τα αναποδογυρίζουμε πάνω  σε μια πετσέτα.
Βάζουμε να βράσει νερό και βουτάμε τα βάζα και τα καπάκια μας για 5 λεπτά έτσι ώστε να τα αποστειρώσουμε.  Γεμίζουμε τα καυτά βάζα με την καυτή σάλτσα κλείνουμε με τα καπάκια και αναποδογυρίζουμε. Όταν κρυώσουν τα επαναφέρουμε και τα φυλάσσουμε σε δροσερό ντουλάπι ή και στο ψυγείο.
20150713_101836
 Καλή επιτυχία!!