Τώρα που ο καιρός κρυώνει ολοένα και πιο πολύ κλεινόμαστε και χουχουλιάζουμε στα σπίτια μας. Εδώ λοιπόν σας έχω ένα λικέρ το οποίο το ετοιμάζεις και το πίνεις την ίδια στιγμή χωρίς καμία αναμονή.

Ο λόγος που συμβαίνει αυτό είναι γιατί η μέντα μας είναι ξερή, οπότε περνάμε αμέσως στην διαδικασία του σιροπιού και έπειτα στην ένωση με το κονιάκ μας. Ένα λικέρ απόλυτα χωνευτικό@

Είναι ένα λικέρ που μπορεί να αρωματίσει τα ποτά,τις κρέμες πατισερί, τις μους,αλλά μπορεί να κλείσει και ευχάριστα ένα πολύ λιπαρό γεύμα,κάτι σαν ανανέωση του ουρανίσκου.

Ταιριάζει πολύ με τα καρύδια και σας προτείνω να έχετε ένα πιατάκι δίπλα όταν το σερβίρετε. Αν βάλεις δύο σφηνάκια από το λικέρ σε ένα ψηλό ποτήρι με λίγο σόδα,μία δύο ροδέλες λεμονιού και λίγο μέντα φρέσκια, μπορείς επίσης να έχεις ένα πολύ ιδιαίτερο απεριτίφ.

 

 

700 ml καλό κονιάκ

300 ml εμφιαλωμένο ή φιλτραρισμένο νερό

150 ml μέλι θυμαρίσιο

30 γρ. ξερή μέντα

 

Βράζουμε το νερό και διαλύουμε το μέλι εκτός φωτιάς. Βουτάμε τα φακελάκια μέντας και τα αφήνουμε 5 λεπτά. Βάζουμε το ρόφημα μέντας σε ένα κατσαρολάκι με το κονιάκ και ζεσταίνουμε μέχρι το λικέρ μας να φτάσει λίγο πριν την βράση. Κατεβάζουμε το κατσαρολάκι και αφήνουμε να κρυώσει το λικέρ μας. Το βάζουμε σε μπουκάλια. Πίνουμε αμέσως χωρίς καμία αναμονή!