Σήμερα δεν έχουμε συνταγή, σήμερα θα σας μιλήσω για έναν άνθρωπο που θαυμάζω για την προσωπικότητα του, τις γνώσεις του και την επιστημονική προσέγγιση σε οτιδήποτε κάνει στη ζωή του. Σπούδασε ιατρική αλλά η λατρεία και η τρέλα του τον οδήγησε να είναι ένας από τους πιο επιτυχημένους και πολυβραβευμένους chef στην Ιταλία και όχι μόνο. Και βέβαια δημιουργός του πιο τέλειου panettone!

Πάμε να γνωρίσουμε τον άνθρωπο που έκανε τους Ιταλούς να αναφωνήσουν MAMA MIA!!!

O Μιχάλης Τυράκης, γεννήθηκε και μεγάλωσε στο Ρέθυμνο, απ όπου έφυγε σε ηλικία 17 χρονών για σπουδές στην Ιταλία.

Στο Τορίνο αρχικά ανακάλυψε και αγάπησε την ιταλική γαστρονομία και ειδικότερα τα δύο προιόντα που έμελλαν να γίνουν η βασική επαγγελματική του ενασχόληση, το Gelato και το Panettone.

Η πάθος του και για τα 2 προϊόντα, από τα πρώτα χρόνια στην Ιταλία, τον οδήγησε να κάνει πολλά χιλιόμετρα προκειμένου να δοκιμάσει τα επιτεύγματα όλων των μεγάλων Μαέστρων.

Αξιοποιώντας τις γνώσεις του στη φυσική, θερμοδυναμική, χημεία, κατάφερε να προσεγγίσει και να διδαχθεί αρχικά το παγωτό, μέσω της τεχνολογίας τροφίμων.

Έπειτα από πολλά σεμινάρια που παρακολούθησε με καταξιωμένους δασκάλους, αποφάσισε να συμμετάσχει σε διαγωνισμούς, όπου και διακρίθηκε ( 2η θεση στο Gelato Festival του Τορίνου με το παγωτό Ρυζόγαλο κ.α. )

Ξεκίνησε να δουλεύει αρχικά ως τεχνικός παγωτού για μεγάλες εταιρείες όπως η Pernigotti η Valmar και πολλές άλλες, φτάνοντας στο σημείο να διευθύνει παραγωγές ή ομάδες Ιταλών τεχνικών. Μεταπήδησε στο κομμάτι των πωλήσεων αρχικά της Pernigotti και έως σήμερα εργάζεται ως υπευθυνος εξαγωγών στην Mastro1985 του Granulati Group στο Μιλάνο.

Τα τελευταία χρόνια ξεκίνησε την μελέτη της παρασκευής του Panettone, γοητευμένος, όπως και στο Gelato,  από την επίδραση της τεχνολογίας τροφίμων, σ ένα τόσο βιοτεχνικό προιόν.

Η συνάντηση του με ειδικούς τεχνικούς στο προζύμι, τον έκανε να τολμήσει τις πρώτες δικές του παραγωγές και τον Νοέμβριο/Δεκέμβριο του 2020, όταν ήταν σε αναστολή λόγω του lock down, τότε έκανε ένα πείραμα στην ελληνικά αγορά μ ένα ανώνυμο προϊόν.Η αποδοχή ήταν πολύ μεγαλύτερη της αναμενόμενης και εν τέλει διατέθηκαν 4400 Panettone σε 4 εβδομάδες.

Έτσι δημιούργησε την MiTo’21, η οποία μέσω της συνεχής αναζήτηση των καλύτερων πρώτων υλών και καινούργιων τεχνικών παραγωγής στοχεύει στην παραγωγή ενός υψηλού επιπέδου βιοτεχνικού Panettone.

Χωρίς συντηρητικά

χωρίς τεχνητά αρώματα

χωρίς χρώματα

χωρίς γαλακτωματοποιητές ( μονοδιγλυκερίδια E471).

 

 

Ένα πανετόνε εντελώς διαφορετικό από αυτά που έχετε δοκιμάσει εώς τώρα! Το αυθεντικό PAnettone Milano μπορεί να είναι αυτές τις γιορτές στο δικό σας τραπέζι αλλά μπορείτε να το προσφέρετε σαν δώρο στις γιορτές.

Σε επιλεγμένα σημεία πώλησης κάντε κλικ:

Κρήτη

Ρέθυμνο Σκαρτσιλάκης

Χανιά Το Σπιτικό

Ηράκλειο Mocanella

Θεσσαλονίκη

Ergon Αγορά

Κομοτηνή-Δράμα

Ντίνος

Αθήνα

Κηφησιά-Χαλάνδρι-Βουλιαγμένη

ΟΑΚ κάβες

Παλαιό Ψυχικό

Barolo

Γλυφάδα

Benito

Μητροπόλεως

Ergon Αγορά

Κουκάκι

Γαργαρέττα

Κύπρος

Pahitice