Σήμερα σου έχω κέικ πανεύκολο-πεντανόστιμο και με πολύ ισορροπία στην γλυκύτητα του.

Το ζαχαρούχο γάλα είναι από τις αγαπημένες παιδικές γεύσεις της δικής μου γενιάς και μου αρέσει να το περιλαμβάνω στα γλυκά μου! Άλλη μία συνταγή λοιπόν που μου προκαλεί θαλπωρή και όρεξη για ζεστό κατσικίσιο γάλα, βουτιές με το κέικ και χουχούλιασμα…το netflix είναι προαιρετικό αλλά σας το προτείνω,ταιριάζει γάντι με την περίσταση!

Το διαφορετικό της συγκεκριμένης συνταγής είναι η απίστευτα νόστιμη σπιτική πραλίνα φουντουκιού που βρήκα στην αγαπημένη μου γαστρονομική γωνία του Ρεθύμνου το …

 Crete mou

Πάμε λοιπόν για ψώνια και μην ξεχνάτε ότι τα αγνά υλικά κάνουν την διαφορά σε μία συνταγή.

 

1 1/2  κονσέρβα ζαχαρούχο γάλα

5 αυγά

200 γρ. βούτυρο αγελάδος

400 γρ. αλεύρι που φουσκώνει

4-5 κ.σ. πραλίνα φουντουκιού Crete mou

2 βανίλιες (προαιρετικά)

 

Αδειάζουμε σε μία μπασίνα το ζαχαρούχο γάλα. Προσθέτουμε ένα-ένα τα αυγά ανακατεύοντας  και στη συνέχεια ρίχνουμε  βούτυρο, που είναι λιωμένο. Προσθέτουμε το αλεύρι κοσκινισμένο. Αδειάζουμε το μείγμα σε μια βουτυρωμένη  φόρμα διαμέτρου 22 εκ. και κρατάμε λίγο μείγμα που το ανακατεύουμε με την πραλίνα φουντουκιού.

Στη συνέχεια το ανακατεύουμε ελαφρά μέσα στο στη φόρμα στο λευκό μείγμα με ένα κουτάλι για να πάει παντού να και μας κάνει σχέδιο στη μέση.Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 50-60 λεπτά. Ελέγχουμε αν ψήθηκε το κέικ μας βυθίζοντας στο κέντρο του ένα λεπτό μαχαίρι ή μία οδοντογλυφίδα.