Αυτό το γλυκό είναι το πιο αρωματικό γλυκό που φτιάψνω κάθε χρόνο! Φέτος αντικατέστησα μέρος ζάχαρης με μέλι και σας το παρουσιάζω. Απλά θαύμα!

Υλικά

12 τεμ. περγαμόντο

πολλές οδοντογλυφίδες

750 γρ. ζάχαρη

1 φλ. μέλι

1 1/2  ποτήρι νερό

χυμό απο ένα λεμόνι

Εκτέλεση

Με τον πολύ ψιλό τρίφτη αφαιρούμε το ξύσμα από το περγαμόντο για να μη πικρίσει το γλυκό. Το κόβουμε σε τέσσερα κομμάτια και στη συνέχεια αφαιρούμε τη σάρκα και τυλίγουμε σφιχτά τη φλούδα καρφώνοντας μια οδοντογλυφίδα, έτσι ώστε να σταθεροποιηθεί σε ρολό .

Τα βάζουμε σε μια φαρδιά κατσαρόλα με χοντρό πάτο και τα ξεβράζουμε δυο φορές από 7-8 λεπτά. Χύνουμε το νερό και βάζουμε φρέσκο παγωμένο, τις επόμενες δύο μέρες τα βάζουμε σε άφθονο νερό που το αλλάζουμε δύο με τρεις φορές την ημέρα, για να ξεπικρίσουν εντελώς.

Την τρίτη ημέρα τα ξεπλένουμε και τα στεγνώνουμε καλά, αφαίρούμε τις οδοντογλυφίδες. Τα βάζουμε προσεκτικά σε μια κατσαρόλα και ρίχνουμε τη ζάχαρη και το νερό. Τα βράζουμε να διαλυθεί η ζάχαρη περίπου 10 λεπτά, όχι να δέσει το σιρόπι επειδή τώρα θα σβήσουμε τη φωτιά και θα τα αφήσουμε να ξεκουραστούν όλο το βράδυ.

Την επομένη μέρα ανάβουμε πάλι σε μέτρια φωτιά και ξαναβράζουμε το γλυκό μας μέχρι να δέσει το σιρόπι,στο τέλος προσθέτουμε το λεμόνι για να μη μας ζαχαριάσει και το μέλι γιατί ταιριάζει πολύ η γεύση του, σβήνουμε τη φωτιά και το αποθηκεύουμε σε αποστειρωμένα βάζα.